Prvo poluvreme, u potpunosti je pripalo gostima.

Ipak, ne igraju se samo dva perioda, a ispostaviće se, kasnije, pad je nastao posle odmora, najviše je uočen u samoj završnici, kad su košarkaši Metalca potpuno dominirali. Na kraju, pojavio se skor 87:78 ( 18:22, 20:28, 27:19 i 22:9).

Ukratko, sve što je gostima polazilo za rukom tokom prve dve deonice, posle toga, izgubilo se. U Valjevu, protiv tima koji ume da iskoristi svaku pukotinu u odbrani rivala, pred svojom publikom, tako se ne može. Nažalost, Pančevci su upali u postavljenu zamku domaćina na kraju susreta. Brzopleto su želeli, po svaku cenu, da povrate izgubljeno. Nisu imali izabranici Bojana Jovičića prava rešenja u napadu. Ishitreni šutevi su donosili još veći pad, umesto dizanja morala.

Dakle, pad u igri, u drugom poluvremenu, osnova je poraza Tamiša. Ranije smo isticali, Valjevci, bez obzira što imaju nedovoljan broj igrača u rotaciji, učiniće sve da na svom terenu pobede starog sportskog znanca. Tako je i bilo. Imali su, u nekim trenucima, pomoć i „više sile“, smatramo nepotrebno, ali i to je deo košarkaškog folklora u našoj zemlji. Nadamo se da razumete o čemu govorimo.

Naravno, da ne ispadne da su dobili ne zasluženo, rećićemo da su Đukanovići, Brano i Đukan, obeležili trijumf svog tima. Zajedno su postigli čak 60 poena, od 87, ukupno datih Tamišu. Vasić je dodao 13 i eto ko je upotpunio priču o preokretu.

Još Vršac i kraj

Nikada nam nije bila namera da vas, javnost, koja prati zbivanja u našem klubu, dezavuišemo neistinama ili „hranimo“ nezdravim optimizmom. Često, čak, i više od toga, naglašavali smo koliko je sve u vezi sa KK Tamiš čista sportska priča. Zna to i cela Srbija. No, protiv prirode se ne može. Samo u nekoliko rečenica, pokušaćemo, ipak, da opravdamo igrače i stručni štab i za ovaj poraz.

Veličković i Vitković nisu ni minut izašli na parket protiv Metalca. Simić je trenirao samo dva dana tokom ove nedelje, a Kesar ni toliko. Ilkić je već odsutan, a i tek pristigli Đoković, više je rovit nego fit. Šta dalje da pričamo? Ko ume da odgovori na pravi način ovim nedaćama? Pa, ipak, nisu se Pančevci obrukali ni u Valjevu. Posebno ne Mirković, Simić i Milošević, koji su bili najefikasniji u timu iz našeg grada.

Nije sportski reći, ali, dobro je što je kraj blizu. U stvari, ostao je još samo meč protiv Vršca. U poslednjem kolu, u ovom prvenstvu KLS, do Super lige, dočekujemo lidera na tabeli. Bilo bi baš dobro, da se u toj utakmici pokažemo. Na jednoj strani svi u klubu, a na drugoj navijači. Biće to zadnji duel za Pančevce u takmičenju, u sezoni za zaborav. Ne zbog postignutog rezultata, jer, on je više nego solidan, s obzirom na sve okolnosti kroz koje su prošli momci i stručni štab. To ističemo, jer, vreme je za odmor i potpun oporavak za mnoge sportske junake Pančeva. Trijumf protiv Vršca, anuliro bi negativnu energiju i doneo dane, da se u miru pripremi sledeća sezona.