Naglasili smo da je Tamiš, u ovom trenutku, kvalitetniji tim od Konstantina, ali, treba ozbiljno raditi tokom 40 minuta igre, da se dobija taj sertifikat. Odlično su to razumeli i izabranici Bojana Jovičića.

Od prvog minuta, u uvodnoj deonici, pa do poslednjeg sekunda utakmice, Pančevci su znali šta žele, pa su se i ponašali s tim u skladu. Svaku četvrtinu su rešili u svoju korist, a elementi košarkaške igre, svaki od njih, ovog puta bili su na strani gostiju. Šut je bolje služio Pančevce, a šta tek reći o skoku. Čak 12 su ih više ostvarili. No, ovde je, pre svega, reč o suvom kvalitetu.

Poznato je to odranije, Nišlije imaju mnogo briga, to smo isticali već, pa i ne čudi što mnogo toga ne štima u njihovoj igri. Bleda izdanja tokom prvenstva u KLS su posledica, a o uzroku najbolje mogu govoriti Nišlije. Bogavac sa 11 postignutih poena bio je njihov najzapaženiji igrač.

Trijumf Pančevaca je očekivan, ali bitnije od toga je reakcija posle poraza od Dinamika. Arhiviranje teških poraza u memoriju, kao da je dobro naučena lekcija za Nikolu Simića i njegove saigrače. Brzo su se prenuli, oporavili od nezgodnog gubitka bodova. Pre svega, mislimo na loše izdanje Pančevaca. Zato je pobeda protiv Konstantina melem.

Silovit prasak

Nećemo sada o starim uspomenama. Da se vratimo u sadašnjost. Ona je svetla za Mladena Vitkovića i Igora Kesara. Njih dvojica su postigla zajedno 45 poena, više nego duplo od ostatka tima. Naravno, ne smemo zaboraviti Mirkovića, Savića i Miloševića koji su dodali, svako po devet poena. Uz Ilkića, Simića i Vuletića, koji su se takođe upisali u listu strelaca, najviše su doprineli pozitivnom utisku u trijumfu.

Ono što su gosti činili tokom 40 minuta duela, zaista, bio je silovit prasak. Naravno, uvek će biti onih koji mogu da kažu: Lako je to činiti s Konstantinom, “fenerašem” u KLS. Ipak, pre takvih pitanja, treba dobro razmisliti. Neka neko od tih “mudraca” dobije gimnazijsku ekipu sa 25 poena razlike, pa onda možemo diskutovati.

Idemo dalje. Narednog vikenda, bar za KK Tamiš, pauza je, kad je reč o zvaničnim utakmicama, zbog Kupa “Radivoj Korać” koji se baš igra u dvorani “Čair”, u Nišu. Pančevaca neće biti tamo. Imaće vremena da se dodatno uigraju, postave nove parametre, koje, ukoliko ih savladaju, donose uživanje u narednom trijumfu.

KK Tamiš, sada je to sasvim jasno, ostvario je svoj primarni cilj. Zadržavanjem statusa u KLS nastavlja naš klub ozbiljnim putem srpske košarke. Ako se, kojim slučajem, kao i ranijih sezona, ukaže prilika za više – zgrabiće je Pančevci. Malo je takvih sportskih družina koje kontinuitetom postavljaju standarde. Ovo je 11. godina jednog divnog putovanja, s najboljima. Više nema nikoga ko drži do sebe, a da Pančevo ne pomene kao košarkaški centar Srbije. Svaka investicija u klub iz grada na Tamišu bila je kao deponovanje zlatnih poluga u najčuvaniji bankarski trezor. A, inflacije ni na vidiku.