Obe ekipe su u meč ušle veoma motivisane, tražeći najbolja rešenja u napadu i igrajući veoma agresivnu odbranu. Gosti su najveću prednost ostvarili u ranoj fazi meča, kada su sredinom prvog kvartala vodili 4:10. Nakon tajmauta Tamiš je izjednačio rezultat posle par energičnih zakucavanja Labudovića.

Prva četvrtina je završena rezultatom 21:21.

U drugoj i trećoj četvrtini se takođe igralo koš za koš, međutim Tamiš je uspeo da u poslednji period uđe sa poenom prednosti. (61:60) U poslednjoj četvrtini domaćini su, predvođeni veoma raspoloženim Čabrilom, uspeli uspostave prednost od 7 poena (67:60). Kolubara se nije predavala, držala se u meču, međutim sjajni Lazar Vasiž je sa sedam vezanih poena u poslednjih dva minuta susreta, rešio pitanje pobednika.

U Pančevu je viđena prava košarkaška predstava. Dve veoma talentovane ekipe su prikazale sva svoje individualne kvalitete, odlične poteze i ogromnu želju za pobedom. Igrala se veoma čvrsta odbrana sa mnogo kontakta. Najbolji pojedinci ovog susreta u domaćoj ekipi bili su Čabrilo(18 poena, 8 skokova), Lazar Vasić(12 poena, 7 asistencija) i Predrag Prlja sa 12 poena. U ekipi Kolubare su se istakli Todorović sa 23 i Janjušević sa 12 poena. U narednom kolu Tamiš gostuje Mladosti iz Zemuna, a Kolubara dočekuje OKK Beograd.