Ovo je najubedljiviji trijumf izabranika Bojana Jovičića od starta takmičenja, a rekli smo, neko će morati da „plati“ ceh za dva poraza u nizu, momaka koji nastupaju za klub iz našeg grada. Pre svega, konstatujemo, popravio se onaj segment igre Tamiša koji je krasio klupsku politiku od kad ova družina postoji. Reč je o šutu. Dovoljno je da se pogleda statistika. Čak 80% uspešnosti za dva poena, i solidnih 35% iza linije 7,25 m, više su nego ilustrativan podatak. Uz, skoro 100 ubačenih poena u koš Nišlija, jeste napredak. I te kakav.

No, nije na početku bilo sve na korist domaćina. Košarkaši Konstantina su poveli, rešili prvu deonicu. Ipak, a to stalno ponavljamo, onda je na red došao kolektiv KK Tamiš. Svi su se prenuli do poluvremena, zaigrali ubedljivije, sa kvalitetnim rešenjima u napadu. Ubrzo su stigli prednost Nišlija, pa je do kraja 20. minuta preneli na svoju stranu. Tokom odmora, igralo se uz muziku sa razglasa.

U nastavku utakmice Nikola Simić i njegovi saigrači su ostali u potrebnom ritmu, bili na visini zadatka. Zadržali su pristojno vođstvo, želeći da otklone bilo kakav pokušaj gostiju da završnicu učine dramatičnom. Poslednji pokušaj ekipe sa juga Srbije dogodio se baš tokom zadnjih 10 minuta igre, ali, nije to bilo dovoljno da se vrate u meč. Pobedili su Pančevci, više nego zasluženo.

Kad smo pričali kako se dobro radi u KK Tamiš, kao i da momci koje s klupe predvodi Bojan Jovičić, nisu zaboravili košarku, nismo to isticali radi kurtoazije i mira u klubu, već zato što je reč o nepobitnoj činjenici. Takav pristup treningu, te dobra hemija unutar svlačionice, morao je da donese rezultat. Naravno, reći će neko, pa nije Konstantin bauk, pa de se Tamiš plaši, posebno ne u ovakvoj situaciji u kojoj se Nišlije trenutno nalaze. Možemo se i s tim složiti. Samo, hoćemo da skrenemo pažnju na nešto važnije od cinizma.

Ako ste bili na utakmici, ili sada gledate statistiku sa ovog duela, lako ćete uočiti da su čak petorica igrača loklanog tima postigli dvocifren broj poena(Veličković, Simić, Mirković, Savić i Milošević). Da su čak devetorica poentirala, a da niko od Pančevaca nije „ostvario“ minus idenks uspešnosti, što se dešavalo prethodnih nedelja. O tome pričamo, pa makar se Tamiš susreo sa poslednjim na tabeli.

Važna je ovo pobeda, u svakom slučaju. Kvalitet timova ove sezone, u KLS, do te mere je izjednačen, da ćete do kraja prvenstva bidi iznenađeni rezultatima koji će se u budućnosti dešavati. Uostalom, pogledajte pažljivo šta se zbivalo u prva četiri kola elitnog nadmetanja, i sve će biti jasno. Zato je svaki trijumf na domaćem terenu, malte ne, obavezan. Tu se stiče taj kapital, preko potreban, da se ostane stabilan, jer, kad krene završnica takmičenja, nervoza poraste…

U subotu, 5. novembra, košarkaši Tamiša će na megdan Borcu, u Čačak. E, to bi trebalo da bude zanimljiv duel. U gradu košarke, uvek je inspirativno igrati, a Pančevci se polako, ali sigurno, dižu kad je reč o formi. No, neka, kao i uvek, teren bude merilo.