Niko nije tvrdio da će biti lako protiv Dunava, posebno ne na njihovom terenu, ali malo ko se nadao da će ovo biti jedna od slabijih partija ekipe iz Pančeva, kad je reč o odbrani, posebno jednom elementu. Naime, košarkaši domaćeg tima imali su čak 15 skokova više u napadu, pa je lako uvideti gde leži osnova poraza.

Takođe, nisu ni napadački Pančevci bili ubedljivi, a to se lako da utvrditi, ne samo kad se pogleda krajnji skor. Više je za priču što su samo dvojica (Milošević i Vuletić) bili dvocifrni. Ustanovili smo to odavno, kad je tako, ne može se ni do bodova. Još je sve čudnije, kad se uzme u obzir da su Pančevci imali bolju statistiku kad je reč o šutu za dva, odnodno, tri poena. Ali… Vuković, Zorčić i Sočanac su predvodili Dunav do važnog trijumfa.

Ipak, nije sve bilo loše. Posebno ne tokom prvog poluvremena. Naročito kad se uzme učinak Nikole Simića i njegovih saigrača u prvoj deonici. Odlično su gosti otvorili meč. Razigrali se tokom prvih 10 minuta duela, i sve je bilo potaman. Tada, razmišljajući o krajnjem ishodu, malo ko se nadao da će se završiti onako kako se na kraju dogodilo. Pančevci su na odmor, posle dvadeset minuta utakmice, otišli sa minimalnom prednošću. I, to je to.

Najradije zaboraviti

Tačno je, nikada poraz ne ohrabri sportistu, ali one prave ume da opomene. Posebno kad zna da još ima da se igra i da se igra. Gubitak u Starim Banovcima najradije treba što pre zaboraviti i okrenuti se novim obavezama, a one već kucaju na vrata, da tako kažemo. U surovom profesionalizmu, gde nema mesta emocijama, problem se uvek leči novom pobedom i tako redom.

U sledećm kolu, KK Tamiš, konačno, odigraće jedan duel pred svojom publikom. U petak, 3. februara, u goste dolazi beogradski Dinamik, uz Vršac, tim koji je najviše pokazao u dosadašnjem takmičenju u KLS. Susret sa liderom je nov, reklo bi se, pravi sportski izazov. Čak, u ovom rangu nadmetanja, nema većeg. Igraće se i pred kamerama TV Arena, što bi moglo dodatno da motiviše momke koji nastupaju za naš klub.

Svakako, o ovoj utakmici, i o svemu što krasi Beograđane, kao i o verovanjima košarkaša Tamiša pred taj susret govorićmo više narednih dana, pred sam događaj.