Dovoljno je samo pogledati statistiku iz prve dve deonice ovog duela, i sve će biti mnogo jasnije. U tih, prvih 20 minuta igre, nije se dalo zaključiti da su gosti favorit i da su stigli u Pančevo kao sigurni pobednici. Imali su tada izabranici Bojana Jovičića izbalansiran pristup meču. Manje su grešili od košarkaša Spartaka, bili bolji u šutu za dva i tri poena, a broj skokova je bio identičan. Problem je nastao posle odmora, preciznije rečeno, tokom treće četvrtine, a nastavio se i u samoj završnici.

Nije mesto ni vreme za kukanje, jer, odigrano je tek šest susreta u novom prvenstvu, ali, da li je realno da KK Tamiš ponovo bude tako malerozan. Ovo već spada u kategoriju neverovatnog. Možete li da zamislite, kakav god da je Spartak tim, pa makar ga činili i mnogo kvalitetniji igrači od onih koje trenutno ima, da su na parketu hale na Strelištu sinoć u sastavu bili Veličković, Kesar i Savić, da bi se kući vratili sa 19 poena „viška“. Teško.

Nije realno da ekipa sa tako malim brojem upotrebljivih igrača ima ambiciju da se takmiči na visokom nivou, a kamoli da ostvaruje i pobede. No, ne može se drugačije ni zamisliti košarkaški pristup Tamiša. Takođe,trijumf u Čačku, sinoć je došao na naplatu. Zašto to ističemo. Zato, jer se baš lepo videlo koliko su osmorica momaka, koji trenutno mogu da igraju za Tamiš, fizički i mentalno istrošeni.

Elem, Spartak je opravdao ulogu boljeg tima jer je iskoristio sve slabosti Tamiša. Možda Subotičani nemaju ni jedno ime u svojim redovima koje iskače po vrednosti, ali su kao celina dobro uvežbani, a individualni kvalitet za ovaj rang takmičenja nije sporan. Takođe, mladi trener Alimpijević, i te kako, dobro poznaje rad Bojana Jovičića, zna kako Tamiš igra, a to mu je, ovog puta, bilo dovoljno za pobedu.

Nema razloga za tugovanjem. Koliko god neki igrači domaćeg tima grešili na utakmicama, kao što se dešavalo protiv Spartka, ima vremena da se sve to ispravi, podigne nivo njihove igre i pripremi za nastavak takmičenja. Mnogo ozbiljnija situacija je smanjeni roster. Nema tog tima u ovom rangu takmičenja koji može da istrpi takvu brigu. Ukoliko se, najpre Kesar, pa Veličković, uskoro pridruže ekipi na utakmicama, dosegnu potrebnu formu, mnogo će lakše sistem da radi. Šteta je što se Savić povredio (prelom ruke) jer, stekli smo utisak da je počeo da igra svoju igru, mnogo doprinosi, ali…

Neće ovo biti prvi, a ni poslednji poraz Tamiša u KLS. Treba mnogo mudrosti izaći iz postojećih problema. Zna Bojan Jovičić da je rad uvek najbolji lek, pa će tako biti i narednih dana. Već protiv OKK Beograda, u sledem kolu, možemo videti da li se situacija popravila, neki momci oporavili…