Ako ste pažljivo pratili, na ovom mestu, najavu susreta u Beogradu, praktično, na našem sajtu smo nagovestili šta će se zbivati na terenu tokom 40 minuta igre. Jedino, a priznaćete, malo ko je to mogao i da sanja, nismo tvrdili da Tamiš može sve vreme da bude bolji rival, da u pojedinim momentima ima ubedljivu prednost, kad je reč o poenima, ali…

Dakle, rekli smo da će najviše problema stvarati Kimani i Manojlović, pa je tako i bilo. Pogodili su 38 poena zajedno, a Tomić je dodao još 12, otprilike, to je to. Nedovoljno je to bilo da se raspoloženi izabranici Bojana Jovičića savladaju. Pančevci su u naletu bili od starta utakmice. Prvu deonicu su dobili, a do poluvremena baš pokazali dogovor iz svlačionice. Posle odmora, a to je, na neki način, bilo i očekivano, domaćin je treći period igre rešio u svoju korist, pa pokušao da iznenadi rivala, i sasvim se približi u završnici. Ipak, tih, poslednjih 10 minuta, pokazali su košarkaši Tamiša da im se ni jedan zacrtan cilj nije izgubio. Na kraju, zasluženo su stigli do važnog trijumfa.

Možemo sad da se bavimo statističkim podacima, da nabrajamo koliko je ko dao koševa, imao skokova, ili izgubljenih lopti, ali, nije to poenta ove priče. Kad se dobije OKK Beograd, u gostima, onda je pristup analize drugačiji. Šta želimo da istaknemo?

Nove perspektive

Poznato je, ponovo nisu igrali Veličković i Savić, ali se Kesar vratio posle nekoliko nedelja. Imao je šta da kaže stasiti momak na parketu dvorane „Šumice“. Šta je vredno kod KK Tamiš? Uvek neka nova ličnost iskoči svojim umećem. Ne čudi što je Nemanja Đorđević bio jedan od boljih na meču. Bivši centar OKK Beograda, a sada uzdanica Tamiša, rekao je svoje na terenu i baš doprineo pobedi. Još jedan momak, do sada, sa malom rolom, pokazao se vezivnim tkivom dobre partije svog tima. Reč je o Adamu Mirkoviću. Igrao je odlično protiv Spartaka, ali je sinoć izneo nešto novo. Reč je o karakternom momku, nema šta. Protiv Beograđana je pokazao da je vlasnik neke nove perspektive. Bravo za ovog momka! Nikola Simić odreagovao je kapitenski još jednom. Ne samo kad je reč o poenima. Prosto, na terenu, ono što mu je nadohvat ruke, uzme. Uvek je tu, spreman, kad se donose odluke. Dušan Milošević je dokazao da je najbolji kad je najteže. Često osporavan, mada bez valjanog razloga, on zna, beleži se samo krajnji rezultat. A, kad se podvuče crta, posle svega, uvek je on, baš on, nekako najzaslužniji za uspeh kluba za koji igra. Ume da zakomplikuje, ali, za njega je košarka širok pojam, sve se sabira i oduzima, pa da vidimo ko je gde. Svakako, Ilkić, Vitković i Vuletić su igrajući sinoć, i te kako, doprineli uspehu. Bravo!

Ne, ne želimo posle pobede nad OKK Beogradom da stvaramo euforiju. Naprotiv. Dugo je takmičenje i biće pobeda i poraza i u nastavku KLS. Ipak, ne možemo se oteti utisku da postoji vrednost za koju treba da se zna. Nizanjem pozitivnih detalja svi u KK Tamiš stvaraju novu vrednost, Ne, nije reč samo o terenu, već uticaju koji mora da se poštuje.