Sličnost se ogleda u prvoj fazi meča. Kao i u Pančevu, Tamiš je odlično odigrao prvo poluvreme u gradu na Kolubari. Posle 20 minuta provedenih na parketu, na semaforu u dvorani zasvetlucao je skor 41:39. Šteta što utakmica ne traje samo dve četvrtine. Da je tako, šansa da lokalni sportski junaci dobiju nekog od renomiranih rivala porasla bi na zavidan procenat. Ovako…

Ono čega se Bojan Jovičić, prvi trener Tamiša, najviše pribojavao pre susreta u Valjevu, a baš u najavi za meč je to posebno i istakao-dogodilo se. Nije želeo mladi stručnjak da momci koje predvodi s klupe ponovo imaju „prazne“ minute. Deo košarkaške utakmice kada im malo toga polazi za rukom, pritom, protivnik, baš tada svom silinom navali, pa onda i stigne do razlike u poenima, često nerealne, u odnosu na ono što je viđeno tokom 40 minuta igre. Zato prednost od 19 poena, veoma podseća na ono kroz šta smo već prošli.

Metalac, a to smo već isticali, ima u svojim redovima nekoliko odličnih košarkaša, momaka koji igraju na nivou potrebnom za regionalno takmičenje, pa od njih treba očekivati ubedljiv učinak. Tako je i bilo. Jevtović i Majstorović su zajedno postigli 43 poena. Ako pogledamo statistiku veoma je uočljivo u kom elementu su domaćini bili bolji. Šut za tri poena je bio njihov najbolji instrument izražavanja, a procenat od preko 50 odsto uspešnosti sve kazuje. Solidni su bili i u šutu za dva poena, ali im je rival iz Pančeva tu solidno parirao. Svaki put kad je bilo najpotrebnije( kad su se rezultatski otcepljivali) pogađali su sa distance. Takođe, u mnogobrojnim akcijama pod košem, bili su dominantni, bolji i u skoku.

Kod Tamiša najbolji utisak ostavili su Smiljanić (24) i Kruščić (17) ali poene su još postizali Hukić, Manojlović, Peković, Milošević i Ilkić. U igri gostujućeg tima, posle odmora, bilo je suvišnih detalja, koji nisu donosili efekat. Nedostajalo je čvrstine i koncentracije, ali o tome je već bilo reči.

Posle tri poraza u nizu možda će neko pomisliti kako stvari stoje loše za Tamiš. Ipak, treba biti pošten, malo ko je očekivao da Pančevci mogu do neke pobede protiv Zvezde u Beogradu i Metalca u Valjevu, dok se u pančevačkom duelu protiv FMP-a, dogodilo ono što je realno. Utisci se sabiraju na kraju Super lige, ali, tačno je, možemo već sada da nešto istaknemo. KK Tamiš ima za čim da žali, ali samo kad je reč o nešto slabijem utisku u pojedinim fazama utakmica. Koliko god zvučalo čudno, bolji poznavaoci prilika to mogu da potvrde, nivo igre Dušana Hukića i njegovih saigrača, nije za potcenjivanje, bar ne kad je reč o rivalima s kojima su se Pančevci susretali tokom proteklih dana. U redu, može se diskutovati o primljenim poenima, ne kažemo da ponekad svojom brzopletišću nisu uspeli da ugase osmeh na našim licima, ali utisak, onaj pravi, nije izostao.

U četvrtak, 19. maja, u Pančevo stiže Crvena zvezda. Biće to festival sporta u gradu na Tamišu. To je prilika da se okupe svi koji vole košarku, sport uopšte. Tada, u takvim prilikama, sportisti pokazuju stil, lični pečat, neponovljivost i primarnu želju za važenjem.

Budite i vi deo ove lepe sportske priče.