Niz je nastavljen u Kraljevu, gradu košarke, a Sloga u subotu uveče, nije imala rešenje za raspoložene goste. Ako je ranije, to bio teren gde se, što se kaže, unapred gubilo, već nekoliko sezona baš je suprotno. Veliki trijumf je ovo. Ne samo kad je reč o dragocenim bodovima, pa takozvanom brejku, već, šire gledano, u kontekstu klupske stabilnosti.

Nagovestili smo u najavi ovog duela da neće biti iznenađenje ako izabranici Bojana Jovičića dobiju ovaj susret. Tako je i bilo. Zašto smo gajili optimizam? Postoji nekoliko razloga. Prvo, koliko su stručni štab i klupsko rukovodstvo ozbiljno prišli gostovanju u Kraljevu neka posluži činjenica da su Pančevci na put krenuli dan ranije. Zatim, ekipa je ponovo na okupu(samo se još Savić leči). Na kraju, moralo je ono, što ranije nikako da prođe, konačno da stigne na red. Pre svega mislimo na šut koji donosi poene.

Kad na jednoj utakmici u ovom košarkaškom elementu imate prosek (za dva i tri poena) iznad 50%, onda se ne gubi. Pristup duelu, posebno na startu utakmice zaslužuje maksimalnu ocenu. Nastavilo se jako do odmora i tu je taj ključ pobede. U nastavku meča, sistem se sam održavao. Dostignuta je potrebna „radna temperatura“, navigacija podešena…

Vuletić, Simić, Milošević, Veličković

Možemo još da nabrajamo, jer uvek tim dobija, ali ova četvorica momaka u dresu KK Tamiš su baš blistala. Vuletić je imao svoje razloge za to, a oni su poznati široj košarkaškoj javnosti. Kapiten Simić igra najbolju košarku u karijeri, bez sumnje. Jedan je od najefikasnijih u KLS, ali njegov zarazni optimizam, kao i sličan pogled na život, još su značajniji od postignutih poena. Milošević se vraća u formu kad je najpotrebnije. Bitno je to za Tamiš, i te kako. Povratkom Veličkovića stabilizacija je u potpunosti uspostavljena. On uz mladog Ilkića jeste tandem koji često presudno utiče na krajnji rezultat. Sve nabrojanao, uz više nego korektnu partiju ostalih saograča, bilo je dovoljno za šestu pobedu kluba iz našeg grada.

Tamiš je pobedio Borac u Čačaku, OKK Beograd u prestonici i sada Slogu u Kraljevu. Da nije bilo nesrećnog poraza od Dunava iz Starih Banovaca, na domaćem terenu, imali bi skor 7-2 i bili bi na deobi drugog mesta. Ovako, sa pobedom manje, za nijansu su slabije plasirani na tabeli KLS, ali, slobodno se to može reći, više je ovo od očekivanog. Posebno kad se u obzir uzmu sve nesrećne okolnosti koje nikako da mimoiđu sportsku družinu iz Pančeva.

Do pauze na programu su još dve utakmice. U sledećem kolu Simić i njegovi saigrači dočekuju Smederevo, a zatim idu u Beograd na duel sa Beovukom. Posle toga neće se igrati do 8. janura sledeće godine. Nema razloga da ne verujemo da će izabranici Bojana Jovičića u nastavku takmičenja, dakle, do nove godine, nastaviti započeti niz. Ide sve na bolje, a oči širom otvorene. Još da se Strelište u subotu napuni.