Domaći su ostvarili treći trijumf u nizu i sa utakmicom manje imaju učinak od pet pobeda i tri poraza. Gostima je ovo šesti poraz u nizu, te je njihov rezultat u dosadašnjem delu sezone dve pobede i sedam poraza.

Gosti su u utakmicu ušli izuzetno motivisani, kreirajući i pogađavši otvorene šuteve u odličnim procentima. Ubacili su sedam od svojih prvih devet šuteva za tri poena i vrlo lako došli do dvocifrene prednosti. No, nakon furioznog početka, Pirot je do kraja meča realizovao još samo tri šuta za tri poena iz dvadeset devet pokušaja (ukupno 10/38). Domaćini su uspeli da pogode samo dve trojke iz šesnaest pokušaja.

Ranu prednost Pirota je Tamiš topio igrajući veoma agresivnu odbranu, te nakon ukradenih lopti ili igre u tranziciji pronalazio najbolja rešenja. Domaći su došli do prednosti pred kraj drugog perioda i na veliki odmor su otišli sa četiri poena prednosti.

Drugo poluvreme Tamiš otvara sigurnom igrom sa niskog posta, koji je bio primarni izvor poena na ovoj utakmici. Pirot je u ovoj utakmici držao njihov ofanzivni skok i direktni prodori na koš protivnika. S obzirom da su sa trenerom Socekom veoma kratak vremenski period bilo je za očekivati da igru neće obeležiti veliki broj kretinji ili utvrđen sistem igre. Mali broj poena obe ekipe doveo je do toga da domaći u poslednji period uđu sa istom razlikom kao i na poluvremenu (56:52).

U četvrtoj četvrtini Tamiš je iskusno čuvao prednost, nateravši protivnika agresivnom odbranom da uzima veoma teške šuteve i da teže organizuje napad. Utakmica je mirno privedena kraju pobedom domaćih rezultatom 71:65.