Obe ekipe ušle su oslabljene u ovaj duel. Gosti nisu mogli da računaju na povređenog Dimitrijevića i Aleksu Ilkića, dok Pančevcima nisu mogli da pomognu Šinik i Ostojić.

Iako utakmica nije imala rezultatski značaj, oba tima su pokazala veliku borbenost. Sloboda je sjajno trčala tokom cele utakmice i postigla čak 31 poen iz kontranapada, međutim Tamiš je dobro kontrolisao svoje posede, za razliku od gostiju koji si imali 23 izgubljene lopte.

Obojica trenera su pružila minute svojim mladim igračima koji su pokazali kvalitet koji zahteva igranje na KLS nivou.

Tamiš je vodio u većem delu utakmice, a ispostavilo se da su se prelomni momenti u utakmici dogodili u 3/4 kada su Hardy, Todorović i Terzić uvećali prednost Pančevaca, koja je na kraju deonice iznosila +13 (74:61). U poslednjoj deonici, gosti nisu uspeli da se približe raspoloženoj ekipi Tamiša, koja je zasluženo na kraju slavila 90:79.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je igrač Slobode Đorđe Božić sa 22 poena, a pratili su ga Aleksa Ćubić sa 17, odnosno Aleksa Ilić sa 14 poena. Kod domaćih sjajan je bio PJ Hardy sa 19 poena. Lazar Lugić je postigao 18 poena. Todorović je dodao 15, Terzić 14, a Smiljanić i Kovačević po 10.

Ekipa Tamiša posle ove utakmice ide na zaslužen odmor, posle najteže sezone u istoriji kluba u kojoj je ostvaren skor 15/15 i sedmo mesto na tabeli. Tamiš će sledeće sezone igrati 15. sezonu u KLS.

Košarkaški klub Tamiš se ovim putem zahvaljuje svim prijateljima kluba na velikoj podršci tokom čitave sezone.