Tamišu je ovo deveta pobeda u prvenstvu i neophodno je da nastave seriju pobeda kako bi zadržali status prvoligaša.

U utakmicu su ušli sa velikom energijom i dobrim fokusom u odbrani. Bili su pripremljeni za svaki napadački poziv trenera Spasića, što pokazuje samo 14 postignutih poena gostiju u prvoj deonici.

Međutim, gosti su u drugoj četvrtini predvođeni Dragomirom Jovićem napravili seriju 13:0 i tako stekli pet poena prednosti. Lugić trojkom, a potom i dvojkom uz faul održava svoj tim u egalu. U poslednjim sekundama četvrtine Hardy sjajnim prodorom dolazi do obruča i postavlja krajnji rezultat prvog poluvremena (31:34 za Zdravlje).

U treću četvrtinu Tamiš ulazi izuzetno motivisan znajući da je pobeda imperativ. Vrlo brzo su povratili prednost, koja je na trenutke bila 6 poena razlike. Stefan Đorđević postiže sedam vezanih poena i tako smanjuje rezultatski deficit. Blagi pad Tamiša u napadu u završnici treće četvrtine je kaznio Stamenković i pred poslednji period je svom timu obezbedio prednost od 2 poena viška (54:56).

Domaći su u poslednjoj deonici uspeli da podignu nivo energije u oba pravca, te su timskom igrom poentirali na razne načine, a u odbrani su uspeli da zaustave raspoložene igrače Zdravlja. Radović je pogodio važna slobodna bacanja, a Hardy je bio nezaustavljiv u prodorima ka košu. Uspeli su da steknu sigurnu prednost i da mirno privedu utakmicu kraju.

Najbolji u redovima domaćih bili su Hardy (22p, 5sk), Lugić (19p, 4sk) i Todorović (15p, 7sk).

Najbolju partiju u redovima Zdravlja pružili su Dragomir Jović (16p, 2ast) i Đorđević (15p, 7sk).