Prvo poluvreme odlično, ali…

Naglasili smo u najavi ovog duela, Dinamik je favorit, nije to tajna. Imaju dovoljan broj kvalitetnih igrača i sjajnog trenera-Miroslava Mutu Nikolića. Ipak, svi koji su bili na ovom meču, ne skrivenih emocija pričaju o dva potpuno različita poluvremena, kad je reč o igri Tamiša. U uvodnoj četvrtini bilo je jasno da gosti imaju šta da kažu na parketu. Nisu dozvolili Beograđanima da se razmahnu, a košarku svog ritma su prezentovali na pravi način. Slično je bilo i tokom druge deonice. Blaga prednost u poenima domaćunu nije garantovala mnogo, posebno što je rival umeo da se suprotstavi.

Nažalost, kao po običaju, nekom nepisanom pravilu, posebno kad se igra na gostujućem terenu, pad u igri je nastao posle odmora. Samo sedam postignutih poena za deset minuta igre u trećem periodu, obeležili su meč i već tada je bilo jasno ko će do bodova. U završnici, videli smo još jedan pokušaj Nikole Simića i njegovih saigrača, ali, nije to bilo dovoljno da se promeni bilo šta. Čak, domaćin je uz izuzetan šut, sa svih pozicija, uspevao sa fortunom na krilima, da poveća prednost, pa na kraju slavi ubedljivije nego što je to realan odnos snaga.

Ponovo je najveća briga kod košarkaša Tamiša bila kako preciznim šutem sa distance pogoditi koš rivala. Ne ide, pa ne ide. Taj segment igre, do sada, bilo je glavna poluga uspeha, te uz odbranu, koja je zaštitini znak ekipe iz Pančeva, u većini utakmica donosio bodove. Uvukla se neka nesigurnost, a oseća se to svaki put kad lopta izleti iz ruku košarkaša Tamiša. Taj nedostatak, uz loše minute, a Bojan Jovičić je baš tu negativnost apostrofirao pred Dinamik, skupo su koštali Pančevce.

Ipak, ovaj poraz ne mora da znači ništa loše. Ističemo to iz jednostavnog razloga. Ako se zna ko je bio favorit, a to se i potvrdilo, eto utehe na startu. Zatim, ne treba omalovažiti bilo kakav pokušaj košarkaša Tamiša. Ako se prisetimo prošlih sezona, start u takmičenju, nekako, uvek je za Pančevce bio problematičan(iz razno raznih razloga), ali su zato izabranici Bojana Jovičića sve obilato nadoknadili u središnici nadmetanja, posebno u završnom delu. Uostalom, zar plasman u Super ligu, dva puta zaredom, nije dovoljno ilustrativan.

Šta je još važno da javnost zna? Dva poraza u nizu, ne da nisu poremetila slogu u timu, već su samo ojačali osećanja igrača o pripadnosti KK Tamiš. Sve su to veoma pristojni momci, pravi profesionalci i dobro znaju da dobar rad uvek donese rezultat. A, verujte, radi se dobro, pa će biti i pobeda.

U sledećem kolu, Pančevci će na megdan niškom Konstantinu. Susret se igra u subotu, 29. oktobra.