Pobedom i ujedno revanšom iz predhodnog susreta ekipa Bojana Jovičića je povećala šanse za opstanak u ligi, dok ekipi Napretka je potrebna samo još jedna pobeda za osiguravanje Superlige Srbije.

Utakmica koja nije bila tako lepa za oko je posledica ogromnog pritiska domaćina koji je veći deo susreta bio u blagom vođstvu i svu svoju koncentraciju su usmerili ka sprovođenju dogovorene strategije za susret. Sa druge strane igrači Napretka su održavali rezultatski balans koji je varirao od 5 do 10 poena.

Goste nije poslužio šut kao u prvom susretu i to je bila olakšavajuća okolnost za ekipu Tamiša koji je uspeo da nadskoči ekipu Napretka i kazni svaki promašaj, tako da je u jednom trenutku najveća prednost domaćina iznosila 12 poena.

Samu završnicu susreta u 4 četvrtini možemo slobodno reći da je odlučila penal završnica u kojoj je Tamiš bio efikasniji iako su poslednju četvrtinu dobili gosti (18:17, 19:17, 14:11, 18:21).

Sve čestitke ekipi Napretka koja je još jednom pokazala karakter i zasluženo mesto na tabeli , kao i mladoj ekipi Tamiša kojoj su neophodne ovakve utakmice za građenje čvrstine.

Najefikasniji kod domaćina Derrick Steven Fenner JR sa 21 poenom, Aleksa Čabrilo 16, Jarrid Cole Rhodes, Predrag Prlja, Miloš Nikolić sa po 8 poena, Lučić, Radović 3, Pavićević 2.

Kod gostiju Bogdan Mikavica 13, Luka Milojević, Nemanja Karalić 10, Aleksandar Ilkić, Lazar Stanković sa po 8, Nilola Raičević, Slaviša Bogavac i Dušan Ognjenović sa 4 poena, Dimitrije Raičević 3.

U skledećem 25. predposlednjem kolu KLS Tamiš gostuje ekipi sa Dorćola KK Dynamic Vip Pay, a Napredak putuje u Vršac.