Izostanak vodećih igrača Tamiša je bio evidentan na samom početku meča. Gosti su odličnim protokom lopte u napadu dolazili do lakih poena i primorali Bojana Jovičića da reaguje tajmautom. Nakon intervencije trenera, igrači Tamiša su zaigrali znatno bolje i rezultatski se vratili u egal. Međutim, trojke Glasa i poeni Babovića daju gostima devet poena prednosti na kraju prve četvrtine (17:26).

U drugoj četvrtini se većim delom igralo koš za koš. Dinamik je podigao svoju prednost na dvanaest poena razlike, ali Tamiš ubrzo spušta na šest. Pet poena Petrovića u poslednjem minutu odbijaju ponovni nalet gostiju, te je na kraju prvog poluvremena rezultat bio 39:47.

U drugom poluvremenu dogodila se šuterska eksplozija Brevina Pritzla. Postigao je šesnaest poena u trećoj četvrtini i bio najzaslužniji za potpuni preokret domaćih, koji su u poslednji period ušli sa poenom prednosti (66:65).

Većim delom četvrte četvrtine Tamiš je kontrolisao rezultat i činilo se da će u mirnijem ritmu privesti utakmicu kraju. No, gosti pokazuju sjajan karakter i borbenost. Akay preuzima odgovornost i pogađa tri trojke iz driblinga i održava svoj tim u meču. Pritzl je nastavio da pogađa sa svih strana, postigavši deset poena u poslednjem kvartalu. Domaći su imali poslednji napad u kom Luka Petrović nije uspeo da poentira.

Produžetak počinje serijom gostiju od pet poena. Pritzl uzvraća trojkom i vraća momentum na stranu njegove ekipe. Poenterski mu se u produžetku priključio Pavićević, koji je meč završio sa 24 poena. Trojka Vujovića daje Tamišu poen prednosti (101:100), ali brzo uzvraća Šulović sigurnim poenima iz reketa. Junak meča, Brevin Pritzl u poslednjem napadu domaćih pogađa trojku sa velike udaljenosti preko dva gostujuća igrača i daje svom timu dva poena prednosti. Gosti su imali poslednji napad, Šulović je fauliran i poslat na liniju slobodnih bacanja. Pogađa prvo, drugo promašuje i Glas uzima ofanzivni skok nakon kog nije uspeo da poentira.

Apsolutni heroj domaćih je bio šuter, Brevin Pritzl, koji je postigao 42 poena šutirajući 15/18 iz igre, 8/9 za tri poena. Pratio ga je Pavićević sa 24 poena, a zasluge za razigravanje dobijaju Petrović sa 12, odnosno Manojlović sa 10 asistenija.

Kod gostiju istakao se Akay sa 23 poena, 8 skokova i 14 asistencija. Đorđević je postigao 21 koš.