Tamiš je dominanto započeo meč i imao ubedljivu prednost 21:5. Međutim, nakon prekida igre zbog lošeg funkcionisanja semafora i dvadeset minuta pauze, domaći meč nastavljaju bez koncentracije i dozvoljavaju Metalcu da se sabere.

Nakon dominantnih 30:15 na kraju prve četvrtine, Pančevci trpe seriju 11:0 i potpuno vraćaju protivnika u meč.

Na poluvremenu je bilo 45:43 za domaće.

U trećoj deonici su se gosti potpuno povezali i nakon trojke Pajovića poveli 47:48. Lugić i Smiljanić su svojim potezima povratili prednost domaćima, te se u poslednju deonicu ušlo pri rezultatu 60:53.

Metalac u uvodnim minutima poslednjeg perioda pravi seriju 13:3 i dolazi do prednosti (63:66). Tamiš uzvraća preko Pavićevića i Smiljanića i vraća momentum na svoju stranu. Pri rezultatu 71:71 Lugić pogađa trojku na 35 sekundi do kraja meča. Gosti u narednom napadu nakon ofanzivnog skoka dolaze do otvorenog šuta za tri poena koji pogađa Pajović.

Domaći su u svom poslednjem napadu u regularnom delu loptu poverili Šiniku koji ju je odneo na tablu i doneo im dva poena prednosti. Nakon odlične akcije trenera Ratkovice iz tajmauta, ispod koša sam ostaje najviši igrač na terenu, Milenko Veljković, koji loptu lagano zakucava za produžetak.

U dodatnih pet minuta Tamiš je odigrao izuzetnu odbranu i veoma organizovan napad te je na kraju ovog izuzetno dugačkog i borbenog meča zasluženo slavio.