Tamiš je u prvu četvrtinu ušao veoma motivisano i sa boljim govorom tela od domaće ekipe. To se pokazalo i na semaforu budući da su gosti iz Pančeva vodili 14:4. Međutim, igrači Mladosti su shvatili da je đavo odneo šalu i počeli su da igraju nesebičnije i sa više želje. Do kraja četvrtine napravili su seriju 13:5 te se na prva dva minuta odmora otišlo pri rezultatu 17:19 za goste.

Uvodne poene u 2. četvrtini postigao je Božidar Babović, koji je tim poenima doneo prednost svojoj ekipi 20:19. Od tog trenutka igralo se koš za koš u dosta brzom i napetom ritmu. Tamiš se pri kraju četvrtine odlepio na 7 poena prednosti na koje je Aleksa Ilkić, uz zvuk sirene, dodao još dva, te su gosti na veliki odmor otišli sa devet poena prednosti (34:43).

Kao i na početku utakmice, Tamiš se na teren vratio kao bolji protivnik i već je u prva tri minuta u drugom delu igre vodio sa 15 poena razlike. Ekipu Mladosti je u utakmicu vratio Vojin Svilar, koji je trojkama spustio prednost Tamiša na 9 razlike. Kasnije je, zbog prigovora, dobio tehničku grešku. Njegov izlazak iz igre nije usporio nalet domaćih, koji su opet otvorili utakmicu i pred poslednjih deset minuta rezultat je bio 54:62.

Problem sa faulovima prvog centra Tamiša, Dušana Kneževića, postao je veoma ozbiljan budući da je na samom startu 4. perioda zaradio svoj 5. faul. Domaća ekipa je to iskoristila i prišla na samo tri poena zaostatka (65:68). Aleksa Ilkić je napravio seriju od 7 vezanih poena i vratio ekipi iz svog rodnog grada dvocifrenu prednost. Mladost je pokušavala da se približi, ali nisu imali snage da bilo kako ozbiljnije priprete.

U sledećem kolu u Pančevo dolazi Crvena Zvezda, vicešampion Aba lige i tim koji je ove sezone pobeđivao gigante evropske košarke.