Domaći su odlično otvorili utakmicu serijom 10:2 i primorali trenera Jovičića da u ranoj fazi meča zatraži minut odmora. Ulazak Hardija je doneo ogroman napadački kvalitet gostujućoj ekipi i Pančevci se na krilima njegovih pogodaka vraćaju u meč i preuzimaju vođstvo. Na kraju prve deonice Tamiš je bio u prednosti 21:26.

Loša realizacija slobodnih bacanja je pratila Kolubaru kroz čitav meč i Tamiš je zahvaljujući tome uspeo da dođe i do osetnije prednosti od 7 poena razlike na sredini drugog kvartala, međutim domaći su se brzo konsolidovali i vratili na poen minusa. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je Hardi neverovatnom trojkom sa 9 metara (36:40).

Gosti su dobro počeli treću četvrtinu sa 4 atraktivna poena Lugića. Nekoliko minuta kasnije trojka Smiljanića za +6 se činila kao jedan od ključnih pogodaka za goste, međutim nakon toga je usledio bled period igre za izabranike Bojana Jovičića, što su naravno iskusni igrači Kolubare kaznili serijom 10:2 i tako došli do prednosti na kraju treće deonice. Veliki problem za Tamiš pred poslednjih deset minuta bila je i povreda skočnog zgloba Marka Šinika u poslednjem napadu u trećoj četvrtini.

U poslednji kvartal domaći su ušli sa izuzetnom energijom i sa nekoliko kvalitetnih napada su došli do 7 poena prednosti (65:58). Izgledalo je da su domaći prelomili meč u svoju korist, no mladi tim Tamiša je ponovo pokazao jak karakter i lavovsko srce i serijom od 20:5 brzo utišao domaću publiku. U poslednjem minutu Tamiš je imao nekoliko izgubljenih lopti i dao nadu domaćima da mogu do iznenađenja, ali je prednost od 8 poena pred taj haotični minut bilo dovoljno da bodovi odu u Pančevo.

Hardi je sa 32 postignuta poena bio nerešiva engima odbrani domaćih, a pratio ga je Todorović koji je protiv svoje bivše ekipe zabeležio 16 poena.

Kod domaćih su se istakli Šakur sa 17, Blagojević sa 15 i Hadžifejzović sa 14 postignutih poena.