Utakmica je u prva četiri minuta bila izjednačena, ali je Tamiš nakon serije 12:2 došao do prve osetnije prednosti na ovom meču. Poenima Glišića i Đorđevića, Vrščani su smanjili prednost domaćina. Smiljanić je zatim svojim košem doneo devet poena prednosti Tamišu, a poslednje poene u četvrtini postigao je Stefan Đorđević. Četvrtina je završena vođstvom Tamiša, 26:19.

U drugoj deonici, prednost igrača Bojana Jovičića se konstantno povećavala, zahvaljujući najviše odlično raspoloženom Smiljaniću koji je bio prisutan u svim sferama igre. Tamiš je na kraju prvog poluvremena vodio sa 49:32, a Ivan Smiljanić je u prvom delu igre zabeležio 20 poena i 7 skokova, promašivši svega jedan šut iz igre.

U trećoj četvrtini, igrači Vršca su spustili zaostatak na devet poena, ali je Tamiš odbio njihov nalet, te je na nešto manje od tri minuta do kraja treće deonice došao do 20 poena prednosti – 64:44! Tamiš je nastavio sa jako dobrom igrom, pa je na kraju treće deonice vodio sa 73:50.

I u poslednjem periodu, Tamiš je bio bolja ekipa na parketu. Prednost se povećavala, dosegla je i do 31 poena razlike, a krajnji rezultat bio je 96:68!