Od prvog minuta se znalo da će se utakmica završiti velikim rezultatom budući da obe ekipe imaju neverovatan potencijal u napadu koji su na ovom meču i prikazali. Gruba igra u odbrani je doprinela tome da se na ovoj utakmici šutne ukupno devedeset bacanja!

Tamiš je imao kontrolu u većem delu meča, kao i do petnaest poena prednosti, međutim motivisani domaćin im je uvek disao za vratom. Iako su u poslednju četvrtinu ušli sa jedanaest poena zaostatka, domaćini su pronašli energiju da se vrate u egal. Trojka Živanovića na minut i pet sekundi do kraja smanjila je prednost Tamiša na samo dva poena (97:99).

U narednoj akciji Tamiš ostaje bez poena, nakon dogovora sudija o prvobitno donetoj odluci silazne putanje. Tada je umesto silazne putanje odlučena mrtva lopta, koja je pripala Beovuku. Na žalost domaćih navijača Miljenović, potom i Andrejić, nisu uspeli da pogode trojku koja bi im donela prednost. Na kraju su Krstović i Smiljanić sa linije slobodnih bacanja osigurali zasluženu pobedu Tamiša.

U pobedničkom sastavu najzapaženiji su bili Ilkić sa 28 poena (15 iznuđenih faulova) i Smiljanić koji je dodao 27 poena. U ekipi Beovuka najviše se istakao Matijašević sa 29 poena, a pratio ga je Živanović postigavši 26 poena.