Prvi kvartal obeležila je igra u serijama obe ekipe. Novi Pazar je stekao ranu prednost 14:20, međutim Tamiš pravi seriju 8:0 i sa dva poena prednosti ulazi u drugu deonicu.

Veći deo druge deonice se igrao koš za koš, Tamiš je održavao prednost od četiri ili šest poena razlike. Najzapaženiji igrač prvog poluvremena bio je centar domaći, Marko Pavićević, koji je pravio velike probleme odbrani gostujućem sastavu. Na poluvremenu je Tamiš vodio rezultatom 37:31.

Gosti su na samom startu treće deonice istopili prednost domaćih serijom od šest vezanih poena i izjednačili rezultat. Rouds je odličnim prodorima i kreativnim rešenjima u ovoj četvrtini predvodio svoju ekipu i nije dozvoljavao da gosti potpuno preokrenu rezultat. Tamiš se dizao i na devet poena razlike, ali Novi Pazar je uvek uspevao da serijom poena odgovori Pančevcima. Na kraju treće deonice rezultat je bio 56:53.

U četvrtoj četvrtini viđena je neverovatna košarkaška predstavai bilo je neizvesno do poslednjeg trenutka. Naime Tamiš je imao četiri poena prednosti na 12 sekundi do kraja nakon zakucavanja Roudsa, međutim nisu uspeli da se konsoliduju u sledećem napadu. To je kaznio Korać pogotkom za dva poena gazeći liniju za tri poena. Domaća ekipa nije uspela da ubaci loptu u igru za pet sekundi, te je Novi Pazar imao priliku za pobedu ili produžetak. Novaković je bio fauliran pri šutu i imao je priliku da sa linije penala odvede svoju ekipu u produžetak. Nakon pogođenog prvog bacanja, lopta je, na radost domaće publike, izašla iz obruča na drugom pokušaju. Na kraju Tamiš-Novi Pazar 79:78.