Odličnom igrom od polovine druge četvrtine pa do samog kraja meča, Tamiš je trijumfovao neočekivano velikom razlikom 112:84.

Gosti su u meč ušli izuzetno raspoloženi. Duo Simića i Vuletića je pravio ogromne probleme domaćima, pronalazivši otvorene pozicije za sebe i svoje saigrače. Pred kraj prvog perioda došli su do dvocifrene prednosti (17:27), međutim Radović svojim poenima sekund pre kraja četvrtine vraća na jednocifrenu razliku (20:28).

Tamiš je uspeo da preuzimanjima u odbrani i dobrim rotacijama poremeti igru Kolubare, što se vrlo brzo videlo i na semaforu. Ravnomerno raspoređenim poenima svih igrača su istopili zaostatak i preuzeli vođstvo (nakon polaganja Krstanovića za 49:47). Na poluvreme ekipa Nebojše Vidića je otišla sa šest poena prednosti (55:49).

U drugom poluvremenu je viđena potpuna dominacija domaće ekipe. Džordan je odlično razigrao raspoloženog Krstanovića, koji je svojim šutevima slomio otpor gostiju. Razlika je ubrzo prešla 14 poena prednosti za Tamiš, što je za Kolubaru bilo nedohvatljivo.

U četvrtoj četvrtini priliku su dobili mlađi igrači oba sastava i utakmica je mirno privedena kraju.

Valja napomenuti odličnu timsku igru Tamiša, koji je imao sedam dvocifrenih igrača i dvadeset osam asistencija. Najviše su se istakli Pricl sa 20 poena, odnosno Džordan sa 18 poena i 12 asistencija. Sa druge strane istakao se Gašić sa 19, a pratili su ga Simić i Vuletić sa po 17 postignutih poena.