Napomenuli smo da gosti imaju tim za iznenađenje (Milinčić, Đorđević Marinković, Janjić, a posebno se istakao Jeremić), a da im je jedan od aduta i trener Oliver Popović. Iskusni strateg, koji je nekada radio u našem gradu, dobro zna filozofiju igre koju neguje njegov kolega Jovičić i svim silama se trudio da mapu utakmice iscrtava njemu na korist. Ipak, nije se to dogodilo, a posebno ne tokom prvog plouvremena. Tada su Nikola Simić i njegovi saigrači pokazali raskoš u napadačkim varijantama, a čak šest ubačenih „trojki“ ulilo im je dodatno samopouzdanje.

U nastavku duela gosti su krenuli na sve ili ništa. Učvrstili su bedem ispred svog koša, pa se raspucali u napadu. Počeli su da umanjuju prednost u poenima. U završnici susreta, videli smo i malo dramskih elemenata. Zamalo da se skroz vrate u igru, prelome rezultat, ali, to se na sreću Pančevaca nije dogodilo. Preciznim šutevima za tri poena, prvo Milošević, a zatim i Vitković, ugasili su tinjajuću nadu gostujućih košarkaša. Kad se sve sabere, pobeda je čista kao suza. Bili su izabranici Bojana Jovičića bolji u većini košarkaških elemenata, a posebno u skoku, što je, kad se sve sabere, presudno i uticalo na krajnji skor.

Kad već pominjemo rezultat, da istaknemo, Tamiš je sada na koti 5-3 i deli četvrto meto na tabeli sa Dunavom iz Starih Banovaca. Više je to nego solidan rezultat kad se uzme u obzir kroz šta su sve prošli košarkaši Tamiša, a posebno mislimo na odsustvovanje ključnih igrača tokom poslednjih mesec dana.

Povratak Veličkovića

Ko je ostavio najjači utisak u pobedi? Pa, tim, naravno. Samo letimični pogled na statistiku i lako možete uočiti da su ponovo četvorica momaka imali dvocifren broj ubačenih poena. Kad je bilo potrebno, odbrana je ličila na granit, a šut spolja, najbolji kad je najviše trebalo. Nije bilo straha, čak ni kad su gosti baš pripretili. Aleksandar Ilkić je odigrao odlično za 26 minuta provedenih na parketu. Postigao je 16 poena, igrao stabilno, koristio raznovrsna rešenja u fazi napada. U odbrani, za pohvalu. Ovaj mladić sve više skreće pažnju na sebe, a teret koji je preuzeo iz poznatih razloga, nosi s velikim umećem. Mirković je bio najefikasniji (24) u redovima Tamiša i odličan je to podatak. Sjajno je kad možete da se oslonite na više igrača, kapital je to. Takav je i Nikola Simić. Kapiten Tamiša je ušao u pravi ritam. Ima tu konstantu. Pogađa, bori se, prednjači u mnogo čemu. Ovo što radi u poslednje vreme, sigurno su najbolja izdanja od kad je stigao u Pančevo. Vitković je dodao 11 poena, a kad se sabere učinak ovog momka, vidi si koliko znači timu.

Ima nešto što posebno raduje sve u KK Tamiš. Povratak Veličkovića na parket. Neugodna povreda odvojila ga je od terena nekoliko nedelja, a dobro se videlo koliko njegovo iskustvo znači za ekipu. Rasteretio je mladog Ilkića odsutnim momentima. Dobro došao nazad Vladimire! Isto važi i za Kesara. Sjajni krilni centar još traži pravu formu, ali njegovo prisustvo u sastavu, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ima neku posebnu energiju, vlada njome, i svakako da će u narednim utakmicama još više doprinositi ionako povoljnom utisku o igri Tamiša.

Sa dva trijumfa u nizu, protiv OKK Beograda i Napredka, sve je lagodnije. Ako su košarkaši Tamiša i bili pod nekim pritiskom, jer, kako drugačije i može kad se zna za sve probleme (povrede i bolesti igrača) sad je odgonetnuta još jedna tajna. Ne umanjujte nikada snagu Pančevaca. To može skupo da vas košta.