E, sad, ko nije pratio ovaj susret, ili se nekim drugim putem bolje informisao o toku utakmice, mogao bi lako da upadne u zamku krajnjeg rezultata. Tačno je, poraz deluje ubedljivo, ali, nije domaćinu bilo lako, posebno ne, kroz prve tri deonice. To tvrdimo, ne samo kad je reč o skoru posle odigranih minuta, već po prikazanom na terenu.

Do poluvremena, delovalo je dosta umirujuće po goste. Držali su balans između rešenja na parketu i rezultata. Ipak, čim bi usledili „loši minuti“ domaćin je pravio mini serije, kad zborimo o poenima, a ispostaviće se, to im je na kraju i donelo pobedu. Dakle, u prvom poluvremenu, nije se moglo naslutiti da će Subotičani na kraju ostvariti pobedu s tolikom razlikom, jer, na odmor su otišli sa viškom od samo četiri poena (37:33).

No, posle odmora, ponovo je usledila serija poena domaćih košarkaša. Taj, novi udar na koš Tamiša, Simić i njegovi saigrači, još jednom su uspeli da neutrališu, ponovo svedu prednost Subotičana na podnošljivu. Trener Jovičić je odlično animirao svoje izabranike, i činilo se, biće vatre do kraja. Ipak, sve je ostalo samo na utisku.

Zato što je poslednja deonica susreta u potpunosti pripala pulenima trenera Alimpijevića. Raspoloženi Prlja je zasipao koš Pančevaca, a imao je i odličnu saradnju, po tom pitanju, sa saigračima Ljubenkovićem i Matićem. Taj „blic krig“, poslednji na meču, ispostaviće se, bilo je ne moguće sustići, a onda, kako to obično biva, pale su i poslednje podignute kočnice gostiju.

Novi stepenici za penjanje

Bio je ovo drugi poraz Tamiša zaredom. No, već smo mnogo puta isticali, KLS je ove sezone toliko drugačija i mnogo izjednačenije takmičenje od predhodnih. Svako svakog može da dobije, a u to smo se već uverili mnogo puta. Kesar je bio centralna ličnost u gostujućeg tima u porazu. Postigao je 14 poena, dok se Vitković 11 puta upisao u listu strelaca. Biće vremena i za analizu ovog duela.

Sad, idemo dalje. U subotu, 11. marta, u Pančevu će gostovati OKK Beograd. Biće to prilika da se prekine mini serija poraza, a, bez obzira, koliko su momci iz prestonice uvek neugodan rival, Pančevci treba da pronađu motivaciju da ovog puta slave.

Izuzetno je bitno da svi roviti igrači ove nedelje konačno budu fit, jer, sad, kad se takmičenje polako privodi kraju, bar ovaj deo pre odigravanja Super lige, utisak treba da ostane povoljan. Da bi se to ostvarilo zdravstveni bilten KK Tamiš bi trebalo da bude povoljan. Sa oporavljenim momcima, spremnim za nova iskušenja, to će biti moguć cilj.