Posebno, jer su i Subotičani, za mnoge, iznenađujuće poraženi u prošlom kolu. Elem, Tamiš je večeras u Pančevu slavio ubedljivo protiv Sloge iz Kraljeva. Istekom 40. minuta susreta na semaforu u hali na Strelištu zasvetlucao je skor 76:55.

Da nije bilo nekoliko uvodnjih minuta, kada su Kraljevčani imali prednost u poenima, mada minimalnu, ovaj susret bi se okarakterisao kao potpuna dominacija domaćina. Naravno, uvek će biti onih koji mogu da kažu, nije Sloga danas, kao što je nekad bila, bez obzira što ih predvosi Boško Đokić, jedan od istaknutih stratega srpske košarke. Tako je, ali, koliko puta smo ponovili, čak, i kad igrate protiv gimnazijske ekipe, treba slaviti sa 21. poenom razlike.

No, nije nam namera da veličamo igru domaćina, jer, i protiv Kraljevčana je bilo nekoliko problematičnih minuta, a baš taj period je poslužio gostima da izoštre čula. Samo želimo da naglasimo da karakter izabranika Bojana Jovičića nije bio upitan ni protiv Sloge. To su dokazali maksimalnim pristupom. Simić je nanizao 10 poena tokom prvih dvadeset minuta igre i obeležio taj period igre. Posle odmora, razmahao se bivši plej Tamiša Vuk Jovanović, sada organizator igre Sloge. Pogodio je dve trojke u nizu, kao i nekoliko lakih poena. To je taj pomnuti period (trajao je oko pet minuta) kad su zaspali miljenici domaće publike. No, videlo se, praktično, od starta ove utakmice, reč je o suvom kvalitetu na strani KK Tamiš, pa, realno, niko i nije bio zabrinut.

Đoković je veliko pojačanje

Kad su odlučili da je dosta poigravanja sa rivalom, usledio je novi malz koševa Igora Kesara i njegovih saigrača. Sve do kraja meča, ređali su se odlični potezi pomenutog krilnog centra, pa Veličkovića, a ovog puta hoćemo da istaknemo igru Radovana Đokovića. Stigao je u Pančevo iz Mega Leksa, pre destak dana, ali vidi se, što naš narod kaže, iz aviona, da je reč o izvanrednom igraču. Sad, kad zbog ozbiljne povrede leđa, na Ilkića ne može da se računa do kraja sezone, ovaj momak je više nego dobro došao. Iako je, izvorno, bek šuter, ume da bude i te kako koristan na poziciji pleja, a to je dokazao i večeras. Uz Vladimira Veličovića obojio je trijumf nad Kraljevčanima.

Dobar potez čelnika KK Tamiš u finišu sezone. To što je Đoković došao u naš grad da igra za Tamiš nije slučajno. Zasluga je to promišeljenosti obeju strana. Svi ovde vide svoj benefit, a najviše mladi igrač, potencijalno reprezentativac Srbije. Protiv Napredka je bio najjači u timu gostiju, a slično je pokazao i u duelu 22. kola, večeras, protiv gostujuće ekipe.

Sloga ima u svojim redovima nekoliko iskusnih igrača (Ostojić, Vorkapić) i rekosmo, iskusnog trenera, ali, nije to dovoljno da se slavi u Pančevu. Možda je Tamiš ispao iz trke za Super ligu, ali još četiri susreta koja ga očekuju mogu da pokažu još nešto. Nije isto biti u gornjem delu tabele ili završiti u donjem domu elitnog nadmetanja. Zato, od Pančevaca možemo, s razlogom, u narednim mečevima očekivati neočekivano. Već u sredu, Tamiš će na megdan Smederevu, u komšiluk, preko Dunava. Tamo bi mogao da slavi, a svaka pobeda donosi pomak na tabeli. No, neka teren kazuje, pa ćemo videti. Potom, u subotu, 01. aprila, dočekujemo Beovuk, itd.