Iako su domaćini ubedljivo slavili, što je donekle i bilo očekivano, imao je ovaj susret nekoliko interesantnih detalja po kojima će ga pravi poklonici košarke, ipak, upamtiti. Krenimo redom. Osim interesantnog termina odigravanja utakmice, ostaje zabeleženo da FMP, ovog puta, nije predvodio Filip Čović, kapiten i najbolji igrač KLS. Zatim, ako pogledate malo bolje statistiku meča, uvidećete brzo da su Pančevci prvu i poslednju deonicu odigrali ispod potrebnog nivoa za najviši rang takmičenja, ali su zato do poluvremena, kao i tokom deset minuta posle odmora, pokazali da imaju kvalitet, da su košarkaški potentni, ali…

U kom god da je sastavu nastupio FMP, njegov trener, Slobodan Klipa, ima na raspolaganju moćan tim. Mladost ekipe nije ranjovost, naprotiv, a Tejić i ostali znaju kako treba da izgleda tim na parketu. Nisu momci iz Železnika tek tako već obezbedili polufinale Super lige. Suv kvalitet, dobar rad i izoštren pogled na stvarnost, prosto ih izdvajaju iz prosečnosti. Sve ovo navodimo, ne da bi ubalžili poraz ekipe iz našeg grada, jer, nije to cilj napisanog, ali vredi podsetiti, šta znači kad imate dobro uređen sistem.

Tamiš je na putu da dosegne taj nivo. Koliko god boleli porazi u nizu, tokom elitnog nadmetanja, ne sme se zaboraviti da su izabranici Bojana Jovičića, i pre početka takmičenja bili u minusu. Kako to? Pa, lepo. Pogledajte samo sastav obe grupe i eto vam apriori briga. No, to je sada prošlost. Šta nije valjalo u Železniku. To su te dečje bolesti koje treba preležati. Kad igrate u ritmu nedelja četvrtak, ili tako nekako, a rivali teški, dobro uigrani timovi, nemate mogućnost da brzo učite, već da hitro ispravljate greške. No, hajde da budemo pošteni. U ovakvom odnosu snaga, možda je moglo za nijansu bolje, ali od kukanja vajde nema. Pad koncentracije u pojedinim delovima utakmica najviše su koštali tim iz Pančeva. Ide dobro, parira se kvalitetno i najboljima, a onda usledi pad. Tako je bilo i danas.

Ponovo je Smiljanić, kao najuticajniji košarkaš Tamiša, bio i najviše raspoložen za postizanje koševa. Dao je 18 poena, dok je Stojadinović dodao 16. Manje-više, to je to. Već smo više puta isticali, nema vremena za detaljnije analize jer se sve brzo odvija, kao na traci. Zato ćemo o ukupnom utisku nekom drugom prilikom.

Već u sredu, 25. maja, Tamiš igra novi superligaški meč. U goste dolazi valjevski Metalac. Ujedno, biće to posldenja utakmica u eliti. Zato, ako volite sport, poštujete odvažne i mislite da zaslužuju vašu naklonost, dođite da se oprostimo od košarkaša Tamiša u ovoj sezoni. Koliko god ih voleli ili im nešto zamerali, ljudi koji vode klub, stručni štab i igrači su, bez sumnje, heroji modernog doba. Igrali su i ponašali se na terenu i van njega kao prava porodica, uvek ističući, koliko vole Pančevo i Tamiš kao klub. Jedinstven slučaj. To je dobra osnova da se zida KK Tamiš koji će u budućnosti biti još moderniji i moćniji.