Već od samog početka se dobio nagoveštaj da će ova utakmica biti neizvesna do samog kraja. Zlatibor je sa dve trojke otvorio utakmicu, međutim Tamiš se brzo oporavio i trojkama Smiljanića i Ilkića poveo. Svetozar Popović je svojim odličnim pregledom igre i asistencijama predvodio napad gostiju, ne dozvolivši domaćinu da se osetnije odlepi. Na kraju prve četvrtine Tamiš je vodio rezultatom 27:24.

Zlatibor je drugu četvrtinu otvorio serijom 11-4, te su imali četiri poena prednosti. Popović je uvek nalazio otvorene saigrače sa strane pomoći za otvorene šuteve. Pančevci su uspeli malo da uspore organizaciju napada gostiju i vrate prednost, ali je Zlatibor na kraju četvrtine imao samo poen zaostatka 48:47.

Opet se Zlatibor na parket vratio kao bolji protivnik, napravivši seriju od 7-2 i time je vratio prednost. Vodili su i osam poena razlike, ali se Tamiš odlično borio. Smanjili su zaostatak na samo pola koša, međutim su gosti, zahvaljujući trojci Gudžića u poslednjim sekundama, vodili četiri razlike pred poslednju, i odlučujuću četvrtinu.

U poslednjoj i odlučujućoj četvrtini Tamišu ništa nije polazilo za rukom. Promašivali su otvorene šuteve i pravili velike greške. Čak ni peta lična greška Popovića nije pomogla situaciji Pančevaca. Sve njihove izgubljene šanse za preokret gosti su surovo kažnjavali. Zlatibor je na kraju zasluženo slavio, a do pobede su ih vodili Popovića sa 12 poena i 15 asistencija i Papić sa 24 poena.